Безсмертний назвав Зеленського «мишею, яка довірилася коту»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Експредставник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вважає, що команді президента Володимира Зеленського не вистачає досвіду та розуміння ситуації з конфліктом на Донбасі. Про це він розповів у ефірі телеканалу «24».

За словами Безсмертного, у Зеленського є помилкова переконаність, що президент Росії Володимир Путін може бути союзником. «Він виглядає зараз в цьому протистоянні як миша, яка довірилася коту. Цей кіт пограється з мишею, а потім її покарає за це», — заявив Безсмертний.

На думку експредставника, його звільнили через його публічну позицію, що Україна після загибелі військових під Павлополем на Донбасі мала б призупинити участь у Мінському процесі до зустрічі в «нормандському форматі».

Також, за словами Безсмертного, на таке рішення Зеленського вплинула його позиція щодо тактики дій на лінії розмежування чи в переговорній групі в Мінську. «Адже я розумію, що може бути далі, тому коректно висловлювався. Починаючи від того, що не можна не проводити військовий парад в умовах війни, його потрібно робити. Не треба телефонувати Путіну, а треба діяти, до того ж різко та послідовно», — заявив він.

Крім того, Безсмертний наголосив, що не розуміє позицію, коли «сильна Україна показує свою боязнь щодо неорганізованої Росії, та те, чому не відповідають на фронті, коли йде обстріл».

«Очевидно, що така позиція не «до двору». Тим паче, це право президента. Єдине, зараз шкода, що я витратив 2 місяці і за цей час підготував указ, який мав унормувати роботу делегації. Також підготував проєкт закону, де закладена зовсім інша модель досягнення миру у війні», — додав Безсмертний. Разом з тим експредставник відмовився розкрити деталі цих ініціатив.