Уряд відмовився розглядати питання про звільнення Кличка

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Чинний склад Кабінету міністрів не буде розглядати питання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомив речник премʼєр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук.

«Питання погодження звільнення Віталія Кличка було обговорено з урядовцями. Прийнято рішення, що чинним складом уряду розглядатись воно не буде», — написав він у Facebook.

Як повідомив theБабелю один із міністрів, ухвалити рішення про звільнення Кличка не можна через правову колізію. За його словами, ситуація навколо голови КМДА — порушення принципу самоврядування.

«Нехай новий уряд і парламент схвалюють правове рішення», — сказав міністр.

  • 24 липня глава Офісу президента Андрій Богдан попросив Кабінет міністрів внести подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.
  • На це Віталій Кличко заявив, що звертатиметься до суду за розʼясненнями щодо зміни столичної влади у разі його відставки з посади голови Київської міської державної адміністрації.
  • Пізніше глава ОП Богдан сказав, що Кличко зізнався в наявності «смотрящих» у Київській міській раді. Також Богдан заявив, що один із таких «смотрящих» нібито пропонував йому хабар. У відповідь Кличко звернувся до НАБУ з проханням розслідувати заяву про спробу підкупу Богдана.