Розстріл у Новій Зеландії: Таррант зміг відправити з вʼязниці листа в Росію

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

28-річний австралієць Брентон Таррант, який влаштував стрілянину в мечетях Крайстчерча (Нова Зеландія), зміг відправити з вʼязниці листа до Росії. Лист було розміщено цього тижня на сайті 4chan. Про це пише The Washington Post.

Таррант олівцем написав лист на шість сторінок. У ньому він поділився з людиною з Росії на імʼя Алан своїми враженнями про поїздку в РФ, яку здійснив у 2015 році. Він також дякує Алану за поштові марки, які той йому, очевидно, надіслав, зазначаючи, що вони єдині два шматочки кольору в сірій камері, але йому доведеться приховати їх від охоронців.

Таррант цитує Платона та інших філософів і письменників як джерело натхнення для своїх поглядів і каже, що не може детально розповісти про жаль або почуття, «оскільки охоронці конфіскують мій лист, якщо я це зроблю», і використають як докази проти нього. Також в листі було попередження про майбутній «великий конфлікт».

Новозеландська влада визнала, що допустила велику помилку, дозволивши Тарранту відправити листа.

Новозеландський політик Девід Беннетт сказав, що чекає від керівництва вʼязниці пояснень, як підбурливий лист міг бути відправлений з вʼязниці суворого режиму.

«Ця людина звинувачується у скоєнні одного з найогидніших злочинів в історії Нової Зеландії. Новозеландці будуть в жаху від того, що у вʼязниці дозволили йому відправити лист з таким змістом», — йдеться в заяві Беннетта.