Трамп заявив, що втрачає до $5 млрд через президентство. Йому дорого коштують адвокати

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що втрачає $3—5 млрд через своє президентство. Про це він повідомив, виступаючи перед робітниками нафтохімічного заводу Shell у Пенсильванії, передає NBC News.

Власність Трампа

  1. 58-поверховий хмарочос Trump Tower — $450 млн;

  2. 72-поверховий хмарочос Trump World Tower — $290 млн;

  3. 30% будівель фінансового центру AXA — $850 млн;

  4. 70-поверховий історичний хмарочос на Волл-стріт, нині відомий як The Trump Building — $400 млн;

  5. Житловий комплекс Trump Park Avenue — $142 млн;

  6. Елітний курортний комплекс Mar-a-Lago — $250 млн.

За словами Трампа, президентство коштує йому «цілого статку» через витрати на адвокатів, оскільки його «кожного дня за щось судять».

«Швидше за все це коштуватиме мені від $3 до $5 млрд за такий привілей — і це не могло б мене турбувати менше. Мені все одно. Знаєте, якщо ти багатий, то це не має значення. Я просто хочу добре робити свою роботу» — сказав американський президент.

Ці цифри неможливо перевірити через те, що американський президент з 2016 року відмовляється оприлюднити декларацію, повідомляє International Business Times. Незважаючи на президентство, глава США продовжує володіти готелями, полями для гольфу та іншою нерухомістю, створюючи серйозний конфлікт інтересів. Сам Трамп запевняє, що передав контроль над своїми бізнесами синам Еріку та Дональду-молодшому.

Американський президент додав, що якби мав «чесну пресу», то легко би виграв прийдешні вибори, і пожартував, що журналістів можна звести з розуму, використовуючи хештеги «третій термін» та «четвертий термін» (#ThirdTerm, #FourthTerm).

Дональд Трамп займає 715 місце в списку мільярдерів за версією Forbes — перед обранням у 2016 році його багатство оцінювали в $4,5 млрд. Згідно з даними останньої податкової декларації, яку Трамп подав у 2016 році, його доходи складали понад $340 млн. Джерелами надходжень стали поля для гольфу — $298 млн, курорт Mar-a-Lago — понад $37 млн, а також гонорари за книги — $7 млн.

  • Президент США Дональд Трамп з 20 січня 2017 до 5 серпня 2019 року зробив понад 12 тис. брехливих заяв чи таких, які вводили аудиторію в оману. У середньому Трамп робить 13 хибних тверджень на день.
  • Президент США Дональд Трамп розпорядився тимчасово призупинити допомогу іншим країнам. Сума іноземної допомоги, про яку йдеться, становить від $2 до $4 млрд.