У загиблого в авіакатастрофі футболіста Сали виявили отруєння чадним газом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Аргентинський футболіст Еміліано Сала і пілот легкомоторного літака, які в січні загинули в авіакатастрофі над Ла-Маншем, отруїлися парами окису вуглецю. Про це пише The Guardian.

Токсикологічна експертиза останків футболіста показала, що рівень карбоксигемоглобіну, що утворюється в крові під впливом чадного газу, перевищував смертельний.

Інспектори у Комітеті з розслідування авіаційних інцидентів (AAIB) заявили, що, оскільки кабіна легкомоторного літака Piper Malibu не була відокремлена від салону, імовірно, що пілот також став жертвою отруєння.

Як зазначає видання, пари окису вуглецю не мають запаху й утворюються у високих концентраціях у двигуні, проте повинні видалятися вихлопною системою. Витоки в систему опалення та вентиляції можуть призвести до потрапляння газу в кабіну літака.

Симптоми отруєння чадним газом варіюються від порушень свідомості та сонливості до погіршення зору і втрати координації. При цьому, на рівні карбоксигемоглобіну, який був зафіксований у крові Сали, можливі втрата свідомості та серцеві напади.

Інспектори AAIB заявили, що пілотам легкомоторних літаків слід розглянути покупку індикаторів вуглекислого газу, які можуть попередити їх про потенційну загрозу.