«Хабар» для Богдана: НАБУ допитало Кличка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Хабар» для Богдана: НАБУ допитало Кличка

Соколовська Інна / УНІАН

Національне антикорупційне бюро допитало мера Києва Віталія Кличка у провадженні про пропозицію керівнику Офісу президента Андрію Богдану хабара у $20 млн. Про це Кличко написав у Facebook.

«Сьогодні свідчив у НАБУ в кримінальному провадженні, яке відкрили за моїм зверненням. Стосується воно публічної заяви керівника Офісу Президента Андрія Богдана про нібито пропозицію йому якимись особами хабаря в 20 мільйонів доларів. Нібито від мого імені», — написав Кличко.

Мер Києва висловив подив, чому Богдан, юрист за фахом, після отримання такої пропозиції не звернувся одразу до правоохоронних органів. «Я, як і все суспільство, хочемо знати: якщо таке трапилося насправді, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією? Прізвища, суми, умови і чи отримала посадова особа неправомірну вигоду», — додав Кличко. Столичний очільник переконаний, що НАБУ розслідує оприлюднену інформацію і «суспільство дізнається правду».

Про що йдеться?

На пресконференції 30 липня Богдан розповів про зустріч з одним із адвокатів одного зі «смотрящих» у Київраді, який повідомив, що «на роботі з бюджетом» Київради вони заробляють близько $40 млн на рік. «Він попросив не рухати голову КМДА і запропонував цей бюджет поділити навпіл», — повідомив Богдан. Цю інформацію Богдан пообіцяв передати правоохоронцям.