Вночі: обшук у квартирі Гримчака завершений, США звинуватили Росію в крадіжці технологій, «Ліверпуль» виграв Суперкубок УЄФА

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: обшук у квартирі Гримчака завершений, США звинуватили Росію в крадіжці технологій, «Ліверпуль» виграв Суперкубок УЄФА

Юрій Гримчак

Гонтар Володимир / УНІАН

Обшук у квартирі заступника міністра окупованих територій Гримчака завершено

У Києві правоохоронці завершили обшук у квартирі заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, якого затримали за підозрою в шахрайстві.

Адвокат затриманого, Фелікс Кашарський, додав, що Гримчак зараз «на Борисоглібській» (імовірно, в управлінні спеціальних розслідувань Генпрокуратури на вулиці Борисоглібській у Києві).

США звинуватили Росію в крадіжці технологій з розробки гіперзвукової зброї

Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон заявив, що розробки гіперзвукової зброї в Росії багато в чому базовані на вкрадених у США технологіях.

«Незважаючи на те, що російська економіка приблизно порівнювана за масштабами з економікою Нідерландів, РФ усе одно витрачає достатньо коштів на оборону, щоб мати можливість модернізувати ядерний арсенал і розробляти нові види засобів доставки ракети із плануючим гіперзвуковим бойовим блоком, гіперзвукові крилаті ракети, причому використовуючи при цьому технології, багато з яких були вкрадені у США», — сказав Болтон.

Радник Трампа додав, що вибух під Северодвінськом свідчить про те, що Росія «намагається досягти технічного прогресу у своїх можливостях з доставки ядерної зброї».

У Філадельфії відбулася стрілянина, поранено 6 працівників поліції

У місті Філадельфія (штат Пенсильванія) сталася стрілянина, внаслідок якої поранено 6 поліцейських. Зазначають, що інцидент стався, коли правоохоронці були на виклику, що стосувався наркотиків. Кількість нападників не уточнюють.

Перестрілка зі зловмисниками тривала понад три години. Один зі стрільців забарикадувався в житловому будинку і продовжує відстрілюватися. Поліція веде з ним переговори, за даними ЗМІ, у будинку кілька заручників.

Ліверпуль виграв Суперкубок УЄФА

Англійський «Ліверпуль» обіграв іншу британську команду — «Челсі» (Лондон) в матчі за Суперкубок УЄФА. Гра проходила у Стамбулі. Голами відзначилися Жиру (36-а хвилина), Мане (48-а і 95-а хвилини), Жоржиньо (101-а хвилина).

У серії пенальті «Ліверпуль» виявився більш успішним і виграв її з рахунком 5:4, здобувши Суперкубок УЄФА вчетверте. За кількістю цих титулів «Ліверпуль» наздогнав мадридський «Реал». По 5 разів трофей вигравали «Барселона» і «Мілан».