У Росії здійснив жорстку посадку літак, який летів до Криму. На борту перебували понад 200 пасажирів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Раменському (Московська область, Росія) екстренно сів пасажирський літак «Уральський авіаліній», повідомляє пресслужба компанії.

Літак Airbus А-321 прямував до анексованого Росією Сімферополя. Компанія стверджує, що сталося численне потрапляння птахів у двигуни літака. Через це лайнер здійснив жорстку посадку в аеропорту «Жуковський» і викотився за межі злітно-посадкової смуги. Також в «Уральських авіалініях» спростували інформацію про пожежу.

У літаку перебували 226 пасажирів і 7 членів екіпажу. За попередньою інформацією, незначні травми отримали 4 особи. За фактом інциденту Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 263 (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту) Кримінального кодексу РФ.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», невдовзі після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Фюзеляж повітряного судна загорівся під час посадки. На момент пожежі на борту літака перебували 78 осіб, серед них троє неповнолітніх і пʼять членів екіпажу. Попередньо, в авіакастрофі загинула 41 людина. Безпосередньо після посадки були евакуйовані 33 пасажири і 4 члени екіпажу. З місця аварії вилучені для вивчення бортові самописці.