У Великій Британії заборонили експорт в РФ підводних апаратів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Великій Британії заборонили експорт в Росію підводних апаратів та «супутнього обладнання, програмного забезпечення і технологій». Про це йдеться в повідомленні для постачальників на сайті управління з контролю за експортом, що входить до складу британського департаменту міжнародної торгівлі. Зміни набули чинності з моменту публікації документа.

«Додатковий контроль є наслідком того, що Росія розвиває певні функціональні можливості — включаючи здатність відстежувати підводні кабелі звʼязку, отримувати доступ до них і завдавати їм ушкодження. Ці дії становлять ризик для нашої національної безпеки, а нова система контролю покликана зменшити цей ризик», — йдеться в заяві відомства.

Заявки на отримання експортних ліцензій на обладнання, що підпадає під дію нової постанови, будуть розглядатися в індивідуальному порядку. У додатку до повідомлення зазначають, що новий порядок буде також поширюватися, зокрема, на морські акустичні системи, включаючи гідролокаційні станції, обладнання для акустичного каротажу, підводні висотометри та на підводні системи технічного зору та комунікації.