Коректувальник обстрілу Маріуполя «Градами» вийшов на свободу за «законом Савченко»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Коректувальник обстрілу Маріуполя в січні 2015 року Валерій Кірсанов, якого засудили до 9 років тюрми, вийшов на свободу за так званим «законом Савченко».

Про це у Facebook написав перший заступник Нацполіції Вʼячеслав Аброськін.

«Засуджений на 9 років покидьок Кірсанов, коректувальник вогню по мікрорайону Східний у Маріуполі, сьогодні виходить на свободу. Він відбував покарання за вироком суду від 18 червня 2019, але, згідно з «законом Савченко», сьогодні виходить на свободу», — написав він.

За словами Аброськіна, Кірсанов винен у вбивстві 31 жителя Маріуполя і пораненні 117 цивільних. Він також назвав закон «ганебним» і додав, що сьогодні відповідальність за нього несуть всі українці.

За «законом Савченко», один день попереднього увʼязнення зараховують як два дні терміну відбування покарання.

  • 21 червня Приморський районний суд Маріуполя засудив Валерія Кірсанова до 9 років вʼязниці за коригування артилерійського обстрілу мікрорайону Східний, який стався в 2015 році.
  • 24 січня 2015 року російська артилерія обстріляла житловий мікрорайон Маріуполя Східний. В результаті загинула 31 людина і ще більше 100 отримали поранення. Кірсанова затримали 24 січня того ж року. Він зізнався, що обстріл вела російська батарея з території РФ.