Шість країн заявили про готовність прийняти біженців із судна Open Arms

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Шість країн Європи заявили про свою готовність прийняти мігрантів з Ірану та Іраку, які перебувають на судні Open Arms, якому напередодні дозволили зайти у територіальні води Італії. Премʼєр-міністр Італії Джузеппе Конте повідомив про це у листі міністру внутрішніх справ Маттео Сальвіні, який опублікував у Facebook.

За словами Джузеппе Конте, готовність прийняти 147 біженців, яких у Середземному морі врятувало судно Open Arms, висловили Румунія, Німеччина, Франція, Португалія та Люксембург. Нині судно перебуває неподалік італійського острова Лампедуза, проте досі не отримало дозволу зайти в його порт.

Про що йдеться?

Іспанське гуманітарне судно Open Arms з іранськими та іракськими біженцями на борту з 2 серпня очікує в Середземному морі, поки його прийме якийсь із європейських портів.

Адміністративний суд у Римі своїм рішенням у середу, 14 серпня, дозволив судну з врятованими у Середземному морі біженцями на борту увійти в територіальні води Італії. Відповідне рішення суд ухвалив за позовом організації Proactiva Open Arms. Міністр Сальвіні повідомив, що подаватиме апеляцію на рішення суду.