Портнов подав позов проти Порошенка та «Прямого». Скарга стосується справи українських моряків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній перший заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов подав позов проти експрезидента Петра Порошенка та телеканалу «Прямий». Про це йдеться у позовній заяві.

Справа про купівлю каналу «Прямий»

  • У 2017 році колишній депутат Партії регіонів Володимир Макеєнко купив телеканал «Тоніс» і перетворив його на «Прямий». На думку ексзаступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова, який подав позов проти Порошенка, ця угода є формальною. Фактично ж каналом володіє Петро Порошенко. Таким чином колишній президент нібито «відмив» гроші, отримав контроль над медіа й уникнув сплати податків. Портнов аргументує свої підозри тим, що, по-перше, у Макеєнка не було ні коштів, ні досвіду у сфері медіа для того, щоб утримувати канал. По-друге, на думку Портнова, на фіктивність правочину вказує низька вартість акцій каналу — Макеєнко купив їх за 16,7 млн грн. Адвокат Порошенка називає це «фантазіями», оскільки жодних аргументів, окрім оціночних суджень, Портнов не надає.

Ще одним відповідчем є партія Порошенка «Європейська солідарність». У своїй заяві Портнов вимагає визнати недостовірною та такою, що порушує його особисті права, заяву Порошенка, яку розповсюдили сайти «Прямого» і «Євросолідарності». У ній йшлося про те, що матеріали кримінального провадження відносно захоплених росіянами у Керченській протоці українських моряків Державне бюро розслідувань передало Портнову, який, за словами Порошенка, начебто передав їх особисто представнику Росії в ООН Володимиру Небензі.

Ексрадник президента-втікача Януковича вимагає спростувати цю інформацію та відшкодувати йому судові витрати. Позов подано до Печерського районного суду столиці.