СБУ мала видати Ізраїлю організатора найбільшої наркомережі в Telegram. Той втік просто в «Борисполі»

Автори:
Олег Панфілович, Оксана Коваленко
Дата:
СБУ мала видати Ізраїлю організатора найбільшої наркомережі в Telegram. Той втік просто в «Борисполі»

Дов Сільвер

Facebook / Amos Dov Silver

Громадянин США Дов Сільвер, підозрюваний в організації найбільшої в інтернеті мережі наркоторговців, втік від української поліції безпосередньо перед видачею ізраїльським правоохоронцям. Про це theБабелю повідомило джерело в правоохоронних органах.

«Учора відбулася апеляція щодо Сільвера, постанова про екстрадицію набула чинності. Відразу після цього співробітники СБУ затримали його та повезли в «Бориспіль» на вечірній рейс в Ізраїль. В аеропорту, під час проходження контролю, фігурант втік з-під варти», — повідомило джерело.

Сільвера називають натхненником і організатором найбільшої мережі з продажу наркотиків в інтернеті «Телеграсс». Наркотичні засоби продавали за допомогою месенджера Telegram. У мережі були задіяні десятки тисяч наркоторговців в Ізраїлі, США, Німеччині й Україні. Керівництво мережі перебувало в Ізраїлі, звідки координувало роботу. Наркотики продавали, зокрема, неповнолітнім. У цій справі в Ізраїлі затримано понад 20 спільників Сільвера.

У Службі безпеки заявили, що у звʼязку з втечею Сільвера проведуть внутрішнє розслідування.

Співробітники спецслужби, які брали участь у процедурі екстрадиції відсторонені від виконання службових обовʼязків на час перевірки. Зараз вони надають пояснення Управлінню внутрішньої безпеки СБУ.