Генпрокуратура призупинила розслідування проти активіста Євромайдану Бубенчика

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Генпрокуратура призупинила розслідування проти активіста Євромайдану Бубенчика

Іван Бубенчик

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Генеральна прокуратура призупинила розслідування проти активіста Євромайдану Івана Бубенчика, який в інтервʼю зізнавався у причетності до вбивства правоохоронців під час Революції Гідності. Про це theБабелю повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

«Так, слідство зупинене у звʼязку з виконанням міжнародно-правового доручення», — розповів Горбатюк. Він додав, що наразі рішення про передачу обвинувального вироку щодо Бубенчика та клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності не подані. Відповідне рішення має ухвалити старший керівник групи прокурорів Анжела Стрижевська.

Хто такий Іван Бубенчик?

Активіст Євромайдану. У фільмі української студії громадянського кіно Babylonʼ13 Бубенчик розповів, як за допомогою зброї, «яку принесла інша особа», стріляючи по ногах силовиків, посіяв серед них паніку, «створюючи ефект, ніби у протестувальників багато тактичної зброї».

Пізніше в одному з інтервʼю Бубенчик заявив, що вбив на Майдані двох командирів «Беркуту». Цими словами зацікавилася Генеральна прокуратура, проте начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк заявив, що висунути Бубенчику підозру у вбивствах неможливо. Усі причетні до будь-яких злочинів проти правоохоронців під час Євромайдану, за його словами, підпадають під амністію, справи стосовно них мають бути закриті, вони не можуть бути затримані, їм не може бути повідомлено про підозру.