ДБР проводить обшуки в Одеській облраді у справі про розкрадання 660 млн гривень на розвиток Ізмаїлу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Детективи Державного бюро розслідувань проводять слідчі дії в будівлі Одеської обласної ради, зокрема обшуки в приймальні голови облради Анатолія Урбанського. Цю інформацію theБабелю підтвердила прессекретарка Урбанського Ольга Левчук.

Також нам повідомили, що поки Держбюро здійснює слідчі дії, Урбанський проводить засідання позачергової сесії в Одеській облраді.

У Держбюро зазначили, що обшуки також проводились в Ізмаїльській міській раді.

«Обшуки відбуваються в рамках розслідування кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського регіону», — йдеться в заяві ДБР.

Як повідомляють у Держбюро, протягом 2015—2019 років Одеською обласною радою виділялися кошти на розвиток Ізмаїльського району Одеської області, зокрема на реконструкцію незавершеного будівництва загальноосвітньої школи, капітальний ремонт будинку культури, дороги, дитячого садочка в Ізмаїлі, дитячо-юнацької спортивної школи та будівлі «Аеропорт Ізмаїл».

«Наразі встановлено, що виділені на розвиток регіону бюджетні грошові кошти були витрачені не за цільовим призначенням, оскільки вказані будівельні роботи фактично не проводились або проводились не в повному обсязі; підприємства, які брали участь у проведенні будівельних робіт, штучно визначались переможцями за тендерними процедурами. Отримані бюджетні кошти в результаті перераховувались на рахунки компаній-нерезидентів України, які можуть бути пов’язані з керівництвом Одеської обласної ради; розпорядженням та безпосереднім контролем за проведенням зазначених робіт займалися посадові особи Ізмаїльської міської ради», — заявили в ДБР.

Ольга Левчук

На позачерговій сесії повинні розглянути питання про дострокове складання повноважень голови облради. Таке рішення необхідно ухвалити у звʼязку з обранням Урбанського народним депутатом. Уранці сесія розпочалася з бійки. Тим часом під стінами ОДА відбувається мітинг проти обрання Віталія Саутенкова головою облради.

Люди прийшли з плакатами «Пиляти-Красти», «Ні сепаратизму», «ЗА — Саутенкова ПРОТИ — України».

Ольга Левчук

Facebook / Сергій Сарафанюк

Також Одеська обласна рада знову внесла до порядку денного сесії 16 серпня питання про дострокове розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. Однак це питання так і не було розглянуто, оскільки була спроба зірвати засідання.