За підозрою в нападі на нардепа Купрія затримали росіянина

Дата:
За підозрою в нападі на нардепа Купрія затримали росіянина

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Поліція затримала 23-річного громадянина Росії за підозрою в нападі на народного депутата Віталія Купрія в Гостомелі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Працівники поліції розшукали та затримали одного з нападників у порядку ст. 208 КПК України. Також знайшли автомобіль з іноземною реєстрацією, на якому зникли нападники. За фактом нападу поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Мотиви нападників зʼясовують.

Facebook / Віталій Купрій

16 серпня близько 10 ранку на Купрія напали невідомі. Інцидент стався в Гостомелі Київської області. «Щойно здійснили третій чи четвертий замах на мене. Мене попекли балончиком, пошкоджені рука, плече», — написав нардеп у Facebook.

За його словами, на нього напали двоє чоловіків, схожих на чеченів, і дівчина, яким вдалося втекти на автомобілі Opel. Нардеп додав, що під час нападу зчинив з ними бійку. У поліції уточнили, що нападники забризкали Купрію обличчя сльозогінним газом «Терен-4» й облили йому одяг рідиною з різким неприємним запахом, схожим на екскременти.