Дитинча дюгоня Маріум померло від проковтування пластикових відходів

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Дитинча дюгоня Маріум померло від проковтування пластикових відходів

Facebook/Baiji

Восьмимісячний дюгонь помер від проковтування пластикових відходів і шоку, пише ITV News. Експертизу, що розкрила причини смерті, провели біологи. Вони дбали про дитинча на імʼя Маріум після того, як знайшли його біля берега кілька місяців тому. Імовірно, дюгонь залишився без матері. Ветеринари та добровольці виходили в море на каное, щоб годувати Маріум, до 15 разів на день, а також перевіряли її здоровʼя.

Вона стала популярною серед жителів і туристів, коли в соціальних мережах зʼявилися фото та відео біологів, які обіймали її та годували молоком і водоростями.

За словами генерального директора Департаменту морських та прибережних ресурсів Таїланду Джатупорн Буруспат, минулого тижня Маріум була знайдена з травмами, які могли зʼявитися внаслідок переслідування та нападу з боку самця дюгоня. Її доставили на лікування в басейн на острові Либонг у провінції Крабі. Але сьогодні зʼявилося повідомлення про її смерть.

Розтин показав велику кількість пластикових відходів у кишківнику Маріум, які призвели до гастриту й зараження крові.

У Південному Таїланді залишилося всього 250 дюгонів.

  • У снігах Арктики знайшли сліди пластикового забруднення. Арктика зазвичай сприймається як остання незаймана територія на планеті, проте результати роботи науковців свідчать про наявність пластикового забруднення снігу та вод Північного Льодовитого океану.
  • У Києві на сміттєвози встановлять датчики руху, щоб підрядники не звозили розсортовані відходи на загальний полігон.
  • Індонезія повернула Франції та Гонконгу сім контейнерів зі сміттям, яке ті раніше ввезли в країну. У контейнерах були відходи, що містять пластик і токсичні речовини.