У Москві почалася серія одиночних пікетів з вимогою чесних виборів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У центрі Москви пройшла серія одиночних пікетів на підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму і підозрюваних в участі в масових заворушеннях. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Так, акцію на Бульварному кільці організував муніципальний депутат Ілля Азар, Андрій Морєв та Олена Філіна. Крім того, серія одиночних пікетів пройшла біля памʼятників Висоцькому на Страсному бульварі, Шухову на Стрітенському бульварі та Крупській на площі Сретенських воріт.

За цим маршрутом депутати планували провести марш, але мерія їм у цьому відмовила. Після цього організатори намагалися узгодити масові пікети, але чиновники не погодилися й на це.

На території Старого Арбату проходять пікети, організовані «Безстроковим протестом». Активісти планували ходу вулицею.

А мітинг на проспекті Сахарова був організований комуністичною партією і узгоджений з владою. На нього прийшли близько 4 тис. осіб.

  • У суботу, 10 серпня, в Москві пройшов узгоджений мітинг за вільні вибори в Московську міську думу і звільнення фігурантів справи про «масові заворушення». Акції солідарності проходили і в інших російських містах — у Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону.
  • 3 серпня в Москві пройшла чергова масова акція з вимогою допустити до виборів у Московську міську думу незалежних кандидатів. Під час протестів затримали понад 800 осіб, а в розгоні мітингу брав участь ексначальник київського полку «Беркута» Сергій Кусюк.
  • 27 липня у Москві правоохоронці затримали понад 1000 активістів, які брали участь у масових протестах. Ще до початку протестів в активістів та опозиціонерів провели обшуки і затримали їх.