Дружина Гримчака відмовилася вносити за нього заставу в розмірі 6 млн гривень

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Дружина заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака Юлія заявила, що не буде вносити за чоловіка заставу. Про це вона розповіла виданню «Букви».

«Ні, жодних застав. Ну, де я буду брати гроші? Я дуже вдячна за те, що нас підтримують друзі, близькі, чужі люди. Якщо б я сказала: “Давайте зберемо гроші”, то гроші, можливо б, зібрали. Але я думала, [що було б,] якби я так зробила, і не дозбирали б гроші? Ті гроші, які були б на картці, що я б з ними робила? Повертала? Ця схема неприйнятна. Тим більше, що у нас злочин економічний, тому про гроші питання у нас не стоїть. Ми не будемо вносити заставу», — зазначила вона.

Жінка стверджує, що її рідні переходять у режим сімʼї, у якій батько в тюрмі.

«У нас план «А» — вижити. План «Б» — щоб батько повернувся додому», — підкреслила вона.

  • Деснянський районний суд Чернігова ухвалив нову постанову у справі Гримчака з метою виправити допущені технічні помилки. У документі неправильно написане прізвище адвокатки підсудного.
  • У Деснянському районному суді Чернігова почалося нове засідання у справі Юрія Гримчака, на якому повинні будуть виправити допущені технічні помилки.
  • Суд обрав запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку, якого напередодні затримали при одержанні хабара. Після оголошення рішення суду адвокат Гримчака Тетяна Матяш звернулася до судді й заявила, що та неправильно назвала по батькові обвинуваченого.
  • 15 серпня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) вручило підозру Юрію Гримчаку та його помічникові, яких затримали при одержанні хабара.