У Миколаєві зʼявиться скульптура гігантської синьою руки: організатори назвали місце і дату відкриття

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Скульптура Middle Way (Синя рука) румунського скульптора Богдана Раца буде встановлена на набережній нещодавно відреставрованого миколаївського «8 Причалу». Відкриття заплановано на 20 серпня, йдеться на сторінці «Платформа MY ART» у Facebook.

«Місто Миколаїв вже цього літа доєднається до міжнародного проекту: скульптура буде встановлена на набережній *8Причалу під час старту освітньо-мистецької програми «Дні сучасного мистецтва у Миколаєві». Обрана локація є популярним громадським простором та користується великими попитом серед городян та гостей міста.», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що урочисте відкриття відбудеться 20 серпня в 11:00 в присутності посла Румунії в Україні.

«Захід відбудеться у присутності Надзвичайного і Повноважного Посла Румунії в Україні пана Крістіан-Леон Цуркану, консула Румунії в Одесі Тіберіу Шарпе, міського голови міста Миколаєва, пана Олександра Сєнкевича», — підкреслюється в повідомленні.

  • Платформа My Art демонтувала стоїть в центрі Києва інсталяцію румунського скульптора Богдана Раца Middle Way у вигляді гігантської синьої руки. Її планують перевести до Миколаєва.
  • 27 вересня 2018 року в центрі Києва відкрили арт-обʼєкт Middle Way — гігантську синю руку, яка символізує дружбу та спілкування. Інсталяцію створив румунський скульптор Богдан Раци в рамках проєкту із загальною назвою Moving Monuments («Рухомі памʼятки»). Арт-обʼєкт тимчасово встановили на бульварі Тараса Шевченка — прямо перед постаментом, де раніше був памʼятник Леніну.
  • Незвичайний вид інсталяції, а також місце, де її встановили, спричинили бурхливу реакцію і насмішки в соцмережах.