Вночі: з України депортували наркобарона Амоса Дов Сільвера, поліція затримала власника «Токіо Стар», а в Кабулі прогримів вибух

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Наркобарона Амоса Дов Сільвера депортували з України

У ніч на 18 серпня з України було депортовано ізраїльського наркобарона-втікача Амоса Дов Сільвера. Про це повідомила прессекретар Генпрокуратури Лариса Сарган у себе в Facebook.

«Сьогодні вночі Амос Дов Сільвер екстрадований до Держави Ізраїль літаком з міжнародного аеропорту «Бориспіль», — зазначила вона.

Деталі екстрадиції Сарган пообіцяла розповісти трохи пізніше.

У Кабулі прогримів вибух на весіллі: є загиблі та потерпілі

У західній частині Кабула в банкетному залі Shahr-e-Dubai, де проходило весілля, прогримів вибух. Про це повідомляє TOLOnews.

Так, на заході були присутні представники мусульманської громади шиїтів. Там були десятки запрошених гостей.

Внаслідок інциденту загинули 40 людей. Ще близько сотні отримали поранення. Свідки стверджують, що терорист-смертник підірвав себе біля сцени, коли там перебували музиканти, молодь і діти. Відповідальність на себе поки ніхто не взяв.

Уточнюють, що пізніше кількість загиблих зросла до 63 осіб, а кількість потерпілих — до 180.

Італія дозволила зійти на берег мігрантам з Лівії. Тільки неповнолітнім

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні повідомив про дозвіл висадки на берег неповнолітніх мігрантів, які прибули на кораблі з Лівії. Про це пише Sky News.

Усього на судні 134 людини. Їх заблокували на Лампедузі, найпівденнішому острові Італії. Мігрантам не дозволяють зійти на берег.

Відповідну вимогу оголосив премʼєр-міністр Італії Джузеппе Конте. Дітей та підлітків уже доправили на острів поліцейським катероом. Усього зійшли на сушу 27 неповнолітніх.

Пожежа в одеському «Токіо Стар»: поліція затримала власника готелю

Одеські правоохоронці затримали власника готелю «Токіо Стар» Вадима Чорного. Про це повідомляє пресслужба ГУ НП області в Facebook.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Одещини, в рамках досудового розслідування слідчі ГУНП в області затримали в порядку ст. 208 КПК України фактичного власника готелю «Токіо Стар» В. Чорного», — йдеться в повідомленні.

Уточнимо, що, у звʼязку із загибеллю в готелі 9 осіб, 18 серпня оголосили днем жалоби.

«У звʼязку з трагедією, яка сталася в місті Одеса 17 серпня 2019 року і призвела до загибелі людей, оголосити 18 серпня 2019 року в області днем жалоби за загиблими», — йдеться в розпорядженні в. о. голови Одеської ОДА Світлани Шапталової.

На складі фруктів у Болгарії виявили наркотики на €2,6 млн

У курортному містечку Болгарії Бургас, на складі з фруктами, було виявлено велику партію наркотиків. Прокуратура говорить про 75 кг кокаїну на суму €2,6 млн, передає Укрінформ.

«75 кілограмів кокаїну знайдено серед коробок з бананами, які нещодавно були завезені на склад. За цінами чорного ринку його вартість становить близько €2,6 млн», — зазначив працівник обласної прокуратури Георгій Чиньов.

Коробки з бананами прибули з Еквадору, а в накладних була вказана одна з торгових фірм Бургаса. Наркотики вже були розфасовані та готові до продажу.

Правоохоронці вжерозпочали кримінальне провадження. Винуватцям загрожує до 15 років позбавлення волі.