Гримчака помістили в СІЗО, незважаючи на помилки в постанові суду. Прокуратура стверджує, що все законно

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Деснянський районний суд Чернігова помістив заступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака в Чернігівське СІЗО, незважаючи на помилки в постанові. Про це розповіла адвокат підсудного Тетяна Матяш у себе на сторінці в Facebook.

«У Чернігівському СІЗО сказали, що їм відомо, що в них інша особа, ніж зазначено в ухвалі, але є виправлення, і вони скоро набудуть чинності. Тому наразі відпускати нікого не будуть, оскільки вони встановили, що й Михайлович, і Миколайович народилися в один день в одному місці, тому є підстави вважати, що це одна й та сама людина. Але вони повідомили департамент і чекають їхнього рішення», — зазначила вона.

Водночас прокурор Денис Іванов стверджує, що технічну описку, згідно з КПК, суд має право виправити за власною ініціативою або за заявою іншої сторони. Чоловік не знає, чому суддя виправила помилку лише 17 серпня, а не під час засідання днем раніше.

«Дві ухвали є невід’ємними частинами, і ухвала про виправлення описки, відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства, ніяким чином не може змінювати по суті рішення від 16 серпня, оскільки йдеться про технічку описку. І не йдеться про зміну порядку виконання ухвал», — підкреслив він

Що сталося?

Під час засідання щодо виправлення технічних помилок у справі Гримчака суд припустився нових. Зокрема, в документі неправильно написане прізвище адвокатки чиновника: Мятяш замість Матяш. Крім того, суддя не оголосила порядок набрання чинності цієї постанови.

  • У Деснянському районному суді Чернігова почалося засідання у справі Юрія Гримчака, на якому повинні були виправити допущені технічні помилки.
  • Суд обрав запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку, якого напередодні затримали при одержанні хабара. Після оголошення рішення суду адвокат Гримчака Тетяна Матяш звернулася до судді й заявила, що та неправильно назвала по батькові обвинуваченого.
  • 15 серпня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) вручило підозру Юрію Гримчаку та його помічникові, яких затримали при одержанні хабара.