Пожежа в одеському готелі «Токіо Стар»: частину загиблих уже впізнали

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Пожежа в одеському готелі «Токіо Стар»: частину загиблих уже впізнали

ГУ НП в Одесской области

Судово-медичні експерти вилучили зразки тканин загиблих під час пожежі в одеському готелі «Токіо Стар» і надіслали їх у лабораторію. Частину людей уже впізнали, повідомив Борис Яворський у себе в Facebook.

«Розтин девʼяти тіл, виявлених після пожежі в готелі «Токіо Стар», завершено. Усі необхідні зразки вилучені і далі будуть досліджуватися в лабораторіях. Частину загиблих уже впізнали», — зазначив він.

Крім того, Яворський подякував колегам за оперативну та професійну роботу.

«Щиро вдячний колегам — лікарям, медреєстраторам і медичним сестрам відділу експертизи трупів та відділенню молекулярно-генетичних експертиз — за готовність прийти на допомогу, незважаючи на вихідний день і неробочий час, а також за оперативну і якісно зроблену роботу», — підкреслив він.

Судмедексперт прогнозує, що розслідування трагедії «забуксує і розсиплеться», а звинувачувати в цьому будуть саме їх.

«З інтересом буду чекати цих міркувань: фантазія обвинувачів ще ніколи не підводила, вони, зазвичай, не повторюються і завжди вигадують щось новеньке. Співчуваю рідним і близьким загиблих», — додав він.

  • У ніч на 17 серпня на другому поверсі одеського готелю «Токіо Стар» сталася пожежа. На місце події прибули рятувальники. Вогонь охопив близько 1000 кв. м. Було залучено 172 рятувальники і 31 одиницю техніки. Ліквідувати пожежу вдалося під ранок. Загинули 9 осіб, 10 перебувають у лікарні.
  • У поліції розглядають три можливі причини пожежі. Перша версія — можливий факт убивства, після якого був підпал з метою приховування злочину. Друга версія — порушення правил пожежної безпеки. Третя версія — необережне використання вогню відвідувачами готелю.