Бігунка Еллісон Фелікс домоглася зміни політики Nike. Компанія хотіла платити їй на 70% менше після пологів

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Бігунка Еллісон Фелікс домоглася зміни політики Nike. Компанія хотіла платити їй на 70% менше після пологів

Facebook / Allyson Felix

Шестиразова олімпійська золота медалістка з бігу на короткі дистанції Еллісон Фелікс домоглася того, щоб компанія Nike не зменшувала виплати вагітним та спортсменкам, які нещодавно народили, пише BBC Sport.

Вона стверджує, що спортсменки «більше не підпадатимуть під фінансові санкції за народження дитини», тому що Nike змінила контракти для вагітних спортсменок.

У листі, опублікованому Фелікс у соцмережах, Nike повідомляє, що не зменшуватиме оплату спортсменок, якщо хтось із них завагітніє. Це правило буде діяти протягом 18 місяців до й після пологів.

Дочка Фелікс, Камрін, народилася в листопаді. У травні спортсменка заявила, що компанія Nike хотіла платити їй на 70% менше після того, як вона стала матірʼю.

Тоді Фелікс написала в New York Times: «Я попросила Nike за контрактом гарантувати, що не буде жодних фінансових стягнень, якщо я виступатиму в період до та після народження дитини не так успішно, як зазвичай».

«Я хочу встановити новий стандарт. Якщо я, одна з найуспішніших спортсменок Nike, не можу забезпечити собі такий захист прав, то хто зможе? У Nike відмовилися», — розповідала Фелікс.

Спортсменка повернувся до бігу вперше за 13 місяців перерви в липні на національному чемпіонаті США. Вона вирішила не поновлювати контракт із Nike та почала працювати для компанії спортивного одягу для жінок Athleta.

У пʼятницю в соціальних мережах Фелікс опублікувала фотографію листа від виконавчого віцепрезидента Nike з глобального спортивного маркетингу Джона Слушера. Вона написала: «Наші голоси мають силу».

У листі сказано: «Nike офіційно за контрактом забезпечує захист спортсменок-матерів. Це означає, що спортсменки більше не будуть підпадати під фінансові санкції у звʼязку з народженням дитини».

Спортсменки та їх представники почнуть отримувати письмове підтвердження поновлення офіційної політики Nike щодо вагітності.

  • У Кенії парламентарці Зулейці Хасан наказали залишити залу засідань після того, як вона прийшла на роботу зі своєю пʼятимісячною дитиною. На знак підтримки всі жінки-парламентарки вийшли з зали засідань.
  • Українка Еліна Світоліна увійшла до десятки найбільш високооплачуваних спортсменок світу. Вона посіла 9 місце з доходом у $6,1 млн. З них $4,6 млн вона заробила як призові на турнірах, а решту — завдяки спонсорським і рекламним виплатам.
  • Американський баскетболіст Джеймс Харден, який грає за команду «Хʼюстон Рокетс», подарував $10 тис. бідній родині під час своєї відпустки на Багамах.
  • Український боксер Олександр Усик запропонував бій команді відомого російського суперважкоатлета Андрія Федосова. Менеджери Федосова знову розглянуть пропозицію Усика після пробного бою.