Вибух на весіллі в Кабулі: «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
Вибух на весіллі в Кабулі: «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність

Haroon Sabawoon / Anadolu Agency / Getty Images

Екстремістське ісламське угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за вибух на весіллі в Кабулі, внаслідок якого загинули 63 людини. Про це повідомляє Associated Press.

Президент Афганістану Ашраф Гані раніше звинуватив у нападі радикальний ісламістський рух «Талібан». «Таліби не можуть зняти з себе відповідальність, оскільки забезпечують платформу для терористів», — написав Гані в своєму Twitter.

Своєю чергою представники руху «Талібан» засудили напад і заперечили будь-яку свою причетність до вибуху.

  • Ввечері 17 серпня у західній частині Кабула в банкетному залі Shahr-e-Dubai, де святкували весілля, прогримів вибух. На заході були присутні представники мусульманської громади шиїтів, а також десятки запрошених гостей.
  • Внаслідок інциденту загинули 63 особи, 180 отримали поранення. Молодята вижили під час атаки. Свідки стверджують, що терорист-смертник підірвав себе біля сцени.
  • 13 липня у Сомалі бойовики угруповання «Харакат аш-Шабаб» напали на готель Asaseey в місті Кісмайо. В результаті атаки загинуло 26 осіб, серед яких були іноземці. Ще 56 осіб отримали поранення. Серед загиблих також був кандидат у президенти, який планував балотуватися на майбутніх регіональних виборах.