Forensic Architecture представила нові докази причетності Росії до трагедії в Іловайську

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Співробітники лондонської дослідницької групи Forensic Architecture представили нові докази причетності Росії до трагедії в Іловайську в 2014 році. Фахівці зібрали й каталогізували інформацію про участь російських танків в інциденті, йдеться на сайті організації.

Так, зібрану інформацію додадуть до справи, яку розглядатиме Європейський суд із прав людини. Більш детальна інформація про зібрані докази зʼявиться лише завтра, 19 серпня.

Проте вже тепер відомо, що в каталозі буде відображено кількість танків серії Т-72Б3, яку на той час використовували тільки російські збройні сили.

  • Окупанти зірвали розміщення камери Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ для відстеження ситуації в районі «Золоте-2» в Луганській області.
  • 6 серпня в зоні Операції обʼєднаних сил загинули четверо українських військовиків. Як повідомили в Міноборони, бойовики о 00:45 протягом майже години застосовували БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, обстрілюючи бійців сил ООС біля Богданівки Донецької області. О 10:20 бойовики почали обстріл з ручного протитанкового гранатомета поблизу Павлополя.
  • Після цього експредставник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявив, що Україна повинна призупинити участь у Мінських переговорах до того часу, поки не буде зібрано «нормандський формат».