У Москві пройшли одиночні пікети за звільнення політв’язнів та деокупацію Криму

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Москві активісти російської ініціативної групи «Стратегія-18» провели низку одиночних пікетів на підтримку кримських татар, за деокупацію Криму, а також з вимогою звільнення українських моряків та політвʼязнів. На знак солідарності подібні акції відбулися і в Санкт-Петербурзі. Про це у Facebook повідомила учасниця ініціативи, російська активістка Віра Лаврешина.

«Не втрачаємо надії налагодити діалог з жителями столиці про неминуче повернення Криму. Принаймні, перестали кидатися з кулаками, коли дізналися від нас, що доведеться повертати Крим Україні згідно з законом і — що важливо! — кримським татарам. Необхідна кримськотатарська автономія, щоб зберегти цей самобутній і мужній народ. Ми продовжуємо флешмоб за тяжкохворих Едема Бекірова, Павла Гриба, за звільнення українських моряків і в’язнів «списку Сенцова». Поки не досягнемо своєї мети. Слава Україні! Ми віримо в перемогу», — написала жінка.

Також вона додала, що після минулих масових протестів у Москві увага правоохоронців до їхніх акцій була помірною.

Російські активісти з Москви і Санкт-Петербурга обʼєдналися у безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці, аби розповісти про ситуацію в анексованому Криму і про порушення там прав та свобод людини.