«Не готовий брати участі в судилищі». Ексголова Нацкомісії з енергетики Вовк заявив, що не повернеться в Україну при президенті Зеленському

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк, якого Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило в розшук, заявив, що не збирається повертатися в Україну. Про це він написав у Facebook.

«Я не готовий приїжджати, поки голова Офісу президента керує НАБУ, САП та судовою системою. При президенті Зеленському в суди дзвонять інші люди. І Коломойському, схоже, це дуже подобається. У мене немає «баришивських» чи «солом’янських» судів, немає такого «Богдана» чи «Ситника», тому вважаю за краще перебувати в країні, де закон і право — не порожній звук. Я б із задоволенням прибув на суд. Але не готовий брати участі в судилищі», — написав Вовк.

Справа «Роттердам+»

Формулу «Роттердам+» НКРЕКП почала використовувати з квітня 2016 року. Вона встановлює тариф для теплових електростанцій на базі середньої ціни вугілля за імпортним паритетом за останній рік. Після цього почалося підвищення цін на електроенергію — тариф в Україні був привʼязаний до вартості вугілля на товарних біржах Нідерландів. У березні 2017 року НАБУ почало розслідувати змову при впровадженні формули «Роттердам+». У жовтні 2018 року керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що українці переплатили 15 млрд грн через необґрунтоване застосування цієї формули.