У Німеччині за рік зареєстрували майже 33 тисячі одностатевих шлюбів

Дата:

У Німеччині опублікували статистику одностатевих шлюбів за підсумками року. Згідно з прийнятим бундестагом закону про «шлюб для всіх», пари могли подавати заяви на реєстрацію з 1 жовтня 2017 року. Як повідомляє Zeit Online із посиланням на дані Федерального статистичного управління у Вісбадені, майже 33 тис. пар взяли шлюб до кінця 2018 року.

З них 16 766 шлюбів було зареєстровано серед чоловіків, і ще 16 138 — серед жінок (сумарно 32 904). Таким чином, кожен 14-й новий шлюб був одностатевим. Усього за цей період у Німеччині зареєстрували 449 466 шлюбів.

До прийняття закону гомосексуальні пари могли реєструвати свої стосунки у вигляді одностатевих партнерств. Такі союзи користувалися меншими правами, ніж гетеросексуальні шлюби: вони не мали податкових пільг і не могли всиновлювати дітей.

  • Британський співак Елтон Джон назвав лицемірною заяву президента Росії Володимира Путіна щодо представників ЛГБТ. Він заявив, що Путін говорить нібито про відсутність проблем з правами ЛГБТ-спільноти в Росії, тоді як насправді фільм про життя музиканта «Рокетмен» зазнав цензури через нетрадиційну сексуальну орієнтацію головного героя.
  • Україна на законодавчому рівні майже не захищає права ЛГБТ-спільноти в приватній сфері, але при цьому не дискримінує в публічному житті. Про це йдеться у висновках міжнародної платформи Equaldex. Загальне становище з правами ЛГБТ-людей гірше, ніж у країнах Європейського Союзу, проте краще, ніж у близькосхідних.