Суд скасував підозру меру Василькова Сабадашу в причетності до підкупу виборців

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Печерський районний суд Києва скасував повідомлення меру Василькова Київської області Володимиру Сабадашу про підозру в причетності до підкупу виборців на користь одного з кандидатів в президенти за рахунок державного бюджету. Про це пишуть Українські Новини з посиланням на матеріали суду.

Суд встановив, що вручення повідомлення про підозру особі, щодо якої застосовується особливий порядок кримінального провадження, є істотним порушенням вимог процесуального закону, і також підтверджується висновком Верховного Суду.

«Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, письмове повідомлення про підозру судді, хоч і було складено першим заступником генерального прокурора, проте вручено особою, яка за посадою не є генеральним прокурором або його заступником, чим суттєво порушено вимоги процесуального закону в частині процедури притягнення особи до кримінальної відповідальності», — йдеться в матеріалах.

Оскільки повідомлення про підозру Володимиру Сабадашу було вручено з порушенням порядку, визначеного нормами Кримінально-процесуального кодексу, суддя 1 серпня ухвалив рішення скасувати йому повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу.