СБУ затримала в Запорізькій області «бойового кота» з «ДНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України затримала в Запорізькій області бойовика «ДНР» із підрозділу «Бойові коти», повідомляє пресслужба СБУ.

Мешканець Шахтарська, перебуваючи в тюрмі на території Донецької області, у квітні 2014 року був звільнений за умови приєднання до лав незаконних збройних формувань. У Словʼянську, перебуваючи на посаді стрілка, брав активну участь у захопленні адміністративних будівель міста, постачанні з Росії на територію Донецької області зброї та боєприпасів, коригував артилерійські обстріли сил антитерористичної операції.

Згодом бойовик перейшов до терористичного підрозділу «Бойові коти» 7-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу «народної міліції ДНР». У 2017 році на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини бойовика звинуватили у розбої і оголосили у розшук так звані правоохоронні органи «ДНР». Наприкінці липня зловмисник прибув на територію Запорізької області, де переховувався у своїх родичів.

Правоохоронці затримали колишнього бойовика за місцем тимчасового проживання. Слідчі Служби безпеки України повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 (тероризм) Кримінального кодексу. Вирішується питання щодо арешту бойовика.