Міноборони: Бойовики обмежили студентам та випускникам шкіл виїзд з окупованих територій

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Бойовики «ДНР» та «ЛНР» обмежили виїзд з непідконтрольних Україні територій студентам та випускникам загальноосвітніх закладів, щоб запобігти ухиленню від «призову» до незаконних збойних формувань. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Водночас у населених пунктах на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, противником вкотре розпочато масштабну агітаційну кампанію з призову на військову службу чоловіків з числа місцевого населення. При цьому, для запобігання ухиленню юнаків від цього «призову», російські окупаційні адміністрації обмежили виїзд за межі окупованих територій студентів та випускників загальноосвітніх навчальних закладів», — повідомив представник пресцентру Міноборони Дмитро Гуцуляк.

Він додав, що від початку серпня стрімко зросла кількість російських військовослужбовців, які бажають звільнитися з військової служби у «ДНР», зокрема через запровадження командуванням Збройних сил Росії жорсткого контролю за бойовою підготовкою та призупинення додаткових виплат за виконання бойових завдань в умовах «режиму припинення вогню».