У Миколаєві вийшли на свободу фігуранти «справи 2 травня» — антимайданівці Мефьодов і Долженков

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Центральний районний суд Миколаєва прийняв рішення звільнити із СІЗО антимайданців і фігурантів «справи 2 травня» — громадянин РФ Євгена Мефьодова та одесита Сергія Долженкова, яких раніше звинувачували у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомляє «Громадське».

«Сьогодні, о 9 ранку, я вніс заставу за Сергія Долженкова, а мій батько Володимир Рибін — за Євгена Мефьодова. Цю суму нам допомогли зібрати народні депутати від «Опозиційної платформи — За життя» за активної участі Миколи Леонідовича Скорика [член «Опозиційного блоку»] і його друзів», — розповів адвокат антимайданівців Валентин Рибін.

Відомо, що Мефьодова і Долженкова випустили під заставу у 153,680 тисячі гривень за кожного.

«Справа 2 травня»

У справі щодо масових безладів на Грецькій площі обвинувачували 19 антимайданівців. У вересні 2017 року суд міста Чорноморськ виправдав їх усіх через те, що «слідство не зібрало достатніх доказів провини». Усіх антимайданівців відпустили на волю, але одразу після оголошення вироку до судової зали зайшли працівники СБУ й повторно затримали росіянина Євгена Мефьодова та українця Сергія Долженкова, він же «Капітан Какао», який був одним із лідерів одеського проросійського руху. Обом оголосили підозру в сепаратизмі, відтоді вони перебували в СІЗО.

У серпні 2019 року Центральний районний суд Миколаєва призначив проросійським учасникам сутичок 2 травня 2014 року в Одесі Долженкову і Мефьодову заставу в розмірі 153,680 грн за кожного.