В Офісі президента заявили, що Сара Нетаньягу випадково покришила коровай на підлогу

Дата:
В Офісі президента заявили, що Сара Нетаньягу випадково покришила коровай на підлогу

Olivier Douliery-Pool / Getty Images

Дружина премʼєр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу не хотіла проявити неповагу до України і «ненавмисно» покришила коровай на злітну смугу. Таким чином в Офісі президента прокоментували інцидент, який стався у «Борисполі» під час зустрічі подружжя Нетаньягу.

Що сталося?

19 серпня з офіційним візитом до Києва прибув премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу разом з дружиною Сарою. В аеропорту Києва їх зустрічали «хлібом і сіллю», але дружина премʼєра не захотіла спробувати коровай і покришила його на підлогу. Відео моменту зняв журналіст ізраїльського каналу Channel 9 Israel Дмитро Дубов.

Високопосадовців за протоколом зустріли дівчата в національних костюмах з короваєм. Нетаньягу відламав шматок короваю і зʼїв, а другий подав дружині. Сара Нетаньягу взяла коровай і замість того, щоб зʼїсти — покришила на підлогу.

Що кажуть в Офісі президента?

На Банковій заявили, що Сара Нетаньягу не хотіла проявити якусь неповагу до України. «Це було зроблено несвідомо і ні в якому разі не є проявом неповаги до України. Цей випадок не може затьмарити важливістю і масштабністю візиту премʼєр-міністра Ізраїлю в Україну, який відбувся вперше за 20 років і став для обох країн важливим поштовхом до розвитку взаємин в економічній, освітній, культурній галузях та в IT», — зазначили в Офісі президента в коментарі Інтерфакс-Україна.

  • 19 серпня Нетаньягу зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, а також взяв участь у церемонії вшанування памʼяті загиблих у Бабиному Яру.
  • Президент Володимир Зеленський закликав премʼєр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу визнати Голодомор геноцидом українського народу.