Луценко: Експертиза підтвердила достовірність розмов Саакашвілі та Курченка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що експертиза підтвердила достовірність записів розмов лідера «Руху нових сил» Михеїла Саакашвілі та олігарха-втікача Сергія Курченка. Про це Луценко розповів у інтервʼю «Цензор.Нет».

«Буквально минулого тижня ГПУ отримала нарешті експертизу, яка підтверджує, що розмова Курченка і Саакашвілі, яка носить ознаки державної зради, не змонтована, а голоси відповідають голосам Курченка і Саакашвілі», — повідомив генпрокурор.

Він розповів, що експертизу провів Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції. За словами Луценка, після отримання результатів експертиз слідство планує активізувати розслідування проти Саакашвілі.

Справа Саакашвілі

У грудні 2017 року ГПУ опублікувала нібито аудіозапис розмов Саакашвілі та його соратника Северіона Дангадзе з довіреною особою олігарха Сергія Курченка і ним самим щодо фінансування протестних акцій у центрі Києва.

Пізніше Луценко заявив, що Курченко передав близько $500 тис. на фінансування протестних акцій у Києві, які організував Саакашвілі. Експрезиденту Грузії оголосили про підозру за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних угруповань) Кримінального кодексу.

  • 28 травня Володимир Зеленський повернув експрезиденту Грузії і колишньому голові Одеської обласної адміністрації Міхеїлу Саакашвілі українське громадянство.