Путін: Перед зустріччю у «нормандському форматі» потрібно узгодити низку питань

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Росії Володимир Путін заявив, що альтернативи «нормандському формату» переговорів з урегулювання ситуації на Донбасі не існує. Про це він сказав на зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном.

При цьому, за словами Путіна, перед організацією саміту необхідно домовитися з низки питань. «Я справді вважав і зараз вважаю, що будь-яка зустріч, у тому числі і зустріч в «нормандському форматі», повинні приводити до конкретних результатів. І, на мій погляд, потрібно домагатися того, про що ми домовлялися раніше, безумовно домагатися, йти до цієї мети», — сказав Путін.

Він додав, що є низка питань, з яких необхідно домовитися. «Ми, мені здається, сьогодні пообговорюємо цю тему, повинні це зробити обовʼязково. Але, на мою думку, альтернативи «нормандському формату» не існує. І, безумовно, ми будемо його підтримувати», — сказав російський лідер.

Путін підкреслив, що проінформує Макрона про контакти з президентом Володимиром Зеленським, які, за його словами, «вселяють певний оптимізм». «Звичайно, будемо говорити з приводу південного сходу України, Донбасу. Я поінформую пана президента про свої останні контакти з новообраним президентом України. Тут є деякі речі, які можна обговорювати, які вселяють певний оптимізм», — сказав Путін.