Зеленський звільнив в. о. голови Миколаївської області Боня, на якого накричав місяць тому після перевірки аеропорту

Дата:
Зеленський звільнив в. о. голови Миколаївської області Боня, на якого накричав місяць тому після перевірки аеропорту

Вячеслав Бонь / Facebook

Президент Володимир Зеленський звільнив в. о. голови Миколаївської обласної державної адміністрації Вʼячеслава Боня. Про це повідомляють на сайті глави держави.

Указ № 603/2019 про звільнення Боня оприлюднений 19 серпня. «Звільнити Боня Вʼячеслава Валентиновича від тимчасового виконання обовʼязків голови Миколаївської обласної державної адміністрації», — йдеться в документі.

Зеленський призначив Боня виконувачем обовʼязків голови Миколаївської ОДА 11 червня 2019 року. А 17 липня під час поїздки в Миколаївську область президент попросив його написати заяву про відставку. Інцидент стався, коли Зеленський проінспектував місцевий аеропорт, у якому не до кінця відремонтований термінал.

«Як ви ставитеся до людей? — звернувся президент до Боня. — Ваша зарплата — це вони [жителі Миколаївської області] платять податки! Ви ж це розумієте? Структурно в голові потрібно все змінити, щоб зрозуміти, звідки взагалі гроші. Якщо б ви не були першим заступником — я б вам повірив. А ви були першим заступником, всі прекрасно знаєте. Усі кажуть, що Миколаїв — бандитське місто! Чому? Ви всі живете в цьому місті. Усі кажуть: “Лети в Миколаїв — це бандитське місто”. Це нормально? Чиновники поводяться як бандити, що тут не зрозуміло?»

У відповідь Бонь заявив, що не планував працювати в команді Зеленського. Після чого президент запитав: «А навіщо ви працюєте? Так напишіть заяву! Усе порішали. Так же тут, у Миколаєві? Порішали і порішали». Після чого Бонь сказав, що готовий написати заяву про звільнення «хоч сьогодні».