Вночі: Макрон назвав Путіну умову повернення у G8, суд не обрав запобіжний захід власнику «Токіо Стар», а Україна домовилася про імпорт газу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:


Україна і Молдова домовилися імпортувати газ із Румунії

«Укртрансгаз» і «Молдовагаз» домовилися створити необхідні потужності для імпорту природного газу з Румунії, який планують постачати завдяки системі трансбалканських трубопроводів шляхом реверсу.

Про це повідомляє пресслужба «Укртрансгазу».

Компанії модернізують прикордонні газовимірювальні станції Гребеники (Україна) і Каушани (Молдова). В Україні побудують додаткові обвідні лінії.

Імпорт має початися до 1 січня 2020 року. Щорічний обсяг імпорту — 1,5 млрд кубометрів.

Макрон нагадав Путіну, що повернення Росії в G8 залежить від «українського питання»

Повернення Росії в G8 і «реанімація» відносин країни з Євросоюзом залежить від прогресу у вирішенні «українського питання» по Донбасу.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на пресконференції з президентом РФ Володимиром Путіним, пише «Європейська правда».

«Повернення у вісімку, як і повернення до позитивних стосунків між Росією і ЄС, лежать через вирішення конфлікту в Європі. На мою думку, питання вісімки залежить від українського кризи, її врегулювання», — сказав Макрон.

Суд не обрав запобіжний захід власнику готелю «Токіо Стар»

Київський районний суд Одеси не обрав запобіжний захід власнику згорілого готелю «Токіо Стар» Вадиму Чорному і переніс засідання на 8:45 20 серпня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Чорний звернувся до суду з клопотанням про відвід судді. Він пояснив це тим, що у 2015 році, коли він був редактором інтернет-видання, опублікував критичну статтю зі згадуванням про теперішнього головуючого у суді. Клопотання про відвід було відхилено.

Прокуратура просить обрати затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на період розслідування кримінального провадження. Чорного підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі девʼяти чоловік.

Україна готова почати відновлення моста у Станиці Луганській

Українська сторона вже 20 серпня готова почати демонтаж укріплень та відновлення моста в районі КПВВ «Станиця Луганська».

Про це повідомляє пресцентр ООС.

«Зазначені роботи будуть проводитися в рамках виконання існуючих домовленостей по розведенню сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської», — йдеться в повідомленні.

Twitter заборонив державним ЗМІ поширювати рекламу

Компанія Twitter заборонила державним ЗМІ поширювати рекламу через свою соціальну мережу.

Причину такого рішення не зазначають. Для держЗМІ дали 30 днів на видалення всієї реклами.

Нові правила не торкнуться незалежних громадських каналів і організацій, які фінансуються за рахунок платників податків.