Індія вивела свою космічну станцію Chandrayaan-2 на орбіту Місяця

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Індійська організація космічних досліджень (ISRO) успішно провела маневр з виведення автоматичної місячної станції Chandrayaan-2 на орбіту Місяця. Про це повідомляється на сайті ISRO.

«Маневр з виведення станції Chandrayaan-2 на орбіту Місяця був успішно проведений сьогодні, 20 серпня 2019 року. Маневр почався о 09:02 за індійським часом [06:32 за Києвом], його тривалість склала 1738 секунд», — йдеться в повідомленні.

У ISRO також зазначили, що посадковий модуль Vikram, який має доставити на місячну поверхню місяцехід Pragyan для збору зразків місячного ґрунту, приземлиться на поверхні супутника Землі 7 вересня відповідно до графіка.

Що таке Chandrayaan-2?

Друга місія Індії з дослідження Місяця після Chandrayaan-1. Розробляється Індійською організацією космічних досліджень (ISRO), запуск місії до Місяця здійснено ракетою-носієм GSLV. Місія складається з орбітального апарата, спускного апарата і місяцеходу, всі три апарати розроблені Індією. Запуск планувалося здійснити у квітні 2018 року, але було відтерміновано на рік.

Відповідно до ISRO місія має випробувати різноманітні нові технології і провести нові експерименти. Колісний місяцехід має подорожувати місячною поверхнею і здійснити хімічні вимірювання. Дані, отримані від ровера, мають транслюватися через орбітальний апарат Chandrayaan-2.