Разумков: Стефанчука висунули на посаду першого віцеспікера, але деякі партії його не підтримали

Дата:
Разумков: Стефанчука висунули на посаду першого віцеспікера, але деякі партії його не підтримали

Космач Олександр / УНІАН

Партія «Слуга народу» висунула на посаду першого віцеспікера парламенту представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука. Про це заявив голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков після засідання підготовчої групи.

Він також підтвердив, що «Слуга народу» офіційно висуне його кандидатуру на посаду спікера Верховної Ради, чутки про це давно ходили. Разумков зазначив, що посада представника президента в Раді не завадить Стефанчуку стати першим віцеспікером.

«Наскільки я памʼятаю, посада представника президента в Раді не суперечить і Стефанчук може бути віцеспікером і представником президента в Раді. Ми запропонували його кандидатуру нашим колегам у парламенті — іншим політичним силам, які не входять до більшості», — розповів Разумков.

Він додав, що не всі політичні сили підтримали кандидатуру Стефанчука, але не уточнив, які саме. «Нехай вони самі про це розкажуть», — додав Разумков.

Хто такий Стефанчук?

Доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук. У 2011—2013 завідував відділом проблем розвитку національного законодавства в Інституті законодавства Верховної Ради. У команді Зеленського відповідав за напрямок реформування органів державної влади.