Голова Окружного адмінсуду Києва Вовк склав повноваження

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк склав повноваження. Про це він сказав на засіданні Вищої ради правосуддя, передають Українські Новини.

«Я за власним бажанням зняв з себе повноваження голови суду», — заявив він. Вовк стверджує, що добровільно склав повноваження голови суду з 1 серпня.

Нового голову ОАСК поки не обрано. Виконувачем обовʼязків призначено Володимира Келеберду. Вовк також зазначив, що пішов у відпустку після складання повноважень.

Він заперечує усі висунуті йому підозри в ухваленні незаконних рішень і втручанні в роботу держорганів. Вовк також вважає, що оприлюднені правоохоронцями матеріали прослуховування його кабінету є змонтованими «Моя позиція — записи не відповідають дійсності», — заявив він.

Суддя вважає, що замовником його кримінального переслідування є колишній президент Петро Порошенко, який нібито мститься йому за рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку.

Під час засідання виступила прокурорка Генеральної прокуратури Юлія Малашич, яка заявила, що суддя Окружного адмінсуду Андрій Федорчук дав свідчення проти Вовка. «Він [Федорчук] без будь-яких експертиз упізнав свій голос на записах», — підкреслила Малашич.

За її словами, Федорчук розповів, що Вовк у робочий час викликав його до свого кабінету і в нецензурній формі вичитував за ухвалені ним судові рішення. Глава Окружного адмінсуду був нібито незадоволений тим, що суддя Федорчук оперативно за місяць розглянув справу, а не затягував процес.

Крім втручання Вовка в правосуддя, на думку прокуратури, своїми діями він паралізував роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) і піддав загрозі реалізацію судової реформи.

Що вирішила Вища рада правосуддя?

Голова Ради правосуддя Володимир Говоруха оголосив рішення, в якому ВРП відмовилася відсторонити Вовка від виконання обовʼязків судді. Мотивацію такого рішення Говоруха не пояснив.