У Лефортівському СІЗО прийняли передачі для пʼятьох українських політв’язнів, яких там бути не повинно

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У московському СІЗО «Лефортово» прийняли передачу для українських політв’язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка. Усіх їх досі утримували в різних колоніях Росії. Про це повідомила у Facebook російська правозахисниця та журналістка Вікторія Івлєва.

«Сьогодні вранці з Льошею Боганцевим поїхали навмання в «Лефортово», зібравши п’ять передачок. Усі передачі взяли. У передачах: грудинка, сир, домашній сир, масло, молоко, сметана, лимони, часник, персики, огірки, помідори, зелень, філе форелі, чай, кава, цукор, круасан, буряк варений у вакуумі, горіхи. Але все це повна дурниця в порівнянні з прізвищами людей, яким передали ці продукти», — написала Івлєва.

На запитання, чи означає це, що політв’язні справді там, Івлєва відповіла: «Я всередині СІЗО не буваю, права такого в мене немає, але не бачу сенсу приймати передачі для людей, яких там немає. Усе, що ми зробили — це віднесли передачі, і у нас їх прийняли. Думаю, решта — справа адвокатів».

Варто зазначити, що переважно в СІЗО не приймають передачі для увʼязнених, яких там немає.