Премʼєр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив про відставку

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Премʼєр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив, що робота його уряду закінчується, і він подасть у відставку. Про це глава італійського уряду заявив у вівторок, виступаючи в Сенаті. Про це пише ANSA.

«Дорогі друзі з «Руху« 5 зірок» [одна з двох правлячих партій], на цьому закінчується робота нашого уряду. По завершенню цього засідання я передам офіційно прохання про відставку в руки президента Серджо Маттарелла», — оголосив Конте.

Також він звинуватив у безвідповідальності свого заступника — міністра внутрішніх справ і лідера однієї з двох правлячих партій Маттео Сальвіні, назвавши його опортуністом.

«Скажу, що міністр внутрішніх справ порушив свої зобовʼязання, він переслідує особисті інтереси та інтереси своєї партії, проявляючи політичну безвідповідальність», — заявив Конте.

  • В Італії склалася ситуація урядової кризи після того, як 8 серпня віцепремʼєр, глава МВС і лідер однієї з двох правлячих партій «Ліга» Маттео Сальвіні оголосив, що парламентської більшості, сформованої за підсумками виборів у березні 2018 року, не існує, і закликав до проведення нових виборів. Проте в розпал літніх відпусток обговорення ситуації і виступ премʼєра було відкладено.
  • Американське видання BuzzFeed опублікувало переговори представників італійської партії «Ліга Півночі» та віцепремʼєр-міністра Маттео Сальвіні в Москві з росіянами про підтримку в обмін на гроші.