Мешканка Луганщини отримала тюремний термін за роботу «головою виборчкому» під час псевдорефендуму «ЛНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Біловодський районний суд Луганської області засудив мешканку Станично-Луганського району за організацію незаконного референдуму про утворення «ЛНР» у травні 2014 року, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Праціники СБУ в Донецькій та Луганській областях зʼясували, що мешканка с. Тепле Станично-Луганського району добровільно взяла участь у підготовці та проведенні незаконного «референдуму».

Жінка виконувала функції «голови виборчої комісії». Вона безпосередньо займалася підготовкою до псевдореферендуму, організувала роботу «членів комісії», контролювала процес «голосування», а по завершенню підрахувала «бюлетені» та передала для оголошення результатів і подальшого створення «ЛНР».

Підозрювана визнала свою провину, сприяла викриттю інших співучасників та, користуючись своїм правом, ініціювала укладення угоди про визнання винуватості з прокурором.

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (дії, направлені на зміну меж території та державного кордону України) та призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.