Ведучі на грузинському телеканалі «Руставі-2» перервали випуск новин, щоб оголосити про звільнення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Новинний випуск телекомпанії «Руставі-2» перервали його телеведучі для того, щоб оголосити про своє звільнення. Про це повідомляє Sova.

Журналісти Діана Джоджуа та Міхеїл Сесіашвілі повідомили про своє рішення залишити канал у прямому ефірі на початку вечірніх новин. Вони востаннє звернулися до глядачів і покинули студію.

«Я, Діана Джоджуа, яку Кремль вигнав з Абхазії, ні з якої причини, за жодні виправдання не можу продовжувати перебувати в ефірі, який належить головному прислужнику Кремля Бідзині Іванішвілі. Сьогодні я мушу сказати вам до побачення. Ми боролися, але сьогодні Іванішвілі остаточно вчинив окупацію каналу», — звернулася Джоджуа.

Сесіашвілі назвав те, що відбулося, «перетинанням червоних ліній». «У «Руставі-2» почалася тотальна чистка. [...] Я сьогодні покидаю «Руставі-2», але залишаю надію, що ми ще побачимося. Боротьба триває — за краще майбутнє, за вільну Грузію», — сказав ведучий.

  • Нове керівництво «Руставі-2» ухвалило рішення звільнити журналіста Георгія Габунію, який у прямому ефірі вилаяв президента Росії Володимира Путіна. Крім нього, будуть звільнені ще кілька журналістів, проти них подадуть позови за збитки.
  • Раніше стало відомо, що власник «Руставі-2» Кібар Халваші вирішив його продати. Він готовий зробити це на відкритому конкурсі, але заявив, що не продасть телеканал екс-президенту Міхеїлу Саакашвілі.
  • На початку липня телеведучий «Руставі-2» Георгій Габунія нецензурно висловився в прямому ефірі, звертаючись до російського президента Володимира Путіна. Він заявив, що «такій людині» немає місця на грузинській землі, назвавши Путіна «смердючим окупантом» і нецензурними словами.
  • Пізніше «Руставі-2» тимчасово припинив мовлення після погроз про вторгнення та погром від мітингувальників, які зібралися біля будівлі каналу.