Вночі: поліція Швеції шукає двох українців за підозрою у вбивстві, Трамп скасував візит до Данії, а Warner Bros. знімуть четверту «Матрицю»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Швеції розшукують двох українців, яких підозрюють у вбивстві

Шведська поліція розшукує двох громадян України, підозрюваних у вбивстві 70-річного шведа і заволодінні його авто в місті Маркарид на півдні країни. Про це пише Expressen.se. Повідомляють, що 48-річного Ярослава Лавриніва і 47-річного Олександра Трайдука оголосили в міжнародний розшук.

За даними поліції, 70-річний Герт-Інге Бертінссон був знайдений убитим у Маркариді 10 серпня після 11 днів пошуків. Окрім убивства Герта-Інге Бертінссона, двох українців перевіряють на причетність до зникнення у Вестерботтені 80-річного шведа на імʼя Олле, який 3 серпня вирушив на прогулянку на велосипеді і не повернувся.

Президент Італії прийняв відставку премʼєра Конте

Президент Італії Серджо Маттарелла прийняв відставку прем’єр-міністра Джузеппе Конте і 21 серпня почне консультації з лідерами партій щодо вирішення політичної кризи. Про це йдеться на сайті президента Італії.

«Президент Республіки прийняв до відома заяву про відставку і запропонував уряду подбати про поточні справи. Консультації почнуться завтра, в середу, 21 серпня, о 16:00», — йдеться в повідомленні.

Повідомляють, що особиста зустріч президента країни з Конте відбулася у вівторок, 20 серпня, увечері.

Пожежа в одеському готелі «Токіо Стар»: у реанімації залишаються двоє потерпілих

У реанімації залишаються двоє потерпілих під час пожежі в одеському готелі «Токіо Стар». Про це УНІАН повідомили в мерії Одеси.

Зазначають, що їхній стан не дозволяє перевести потерпілих до звичайного відділення — наразі вони перебувають в опікових центрах Київської міської клінічної лікарні №10 та Одеського обласного медичного центру. Загалом у двох лікарнях перебувають семеро осіб, серед них 16-річна дівчина.

Крім того, невпізнаним залишається одне тіло. Таким чином, з девʼяти загиблих упізнані вісім: двоє з міста Балта Одеської області (юнак 2002 року народження і дівчина 2001 р. н.), двоє киян (чоловік 1995 р. н. і жінка 1996 р. н.), 58-річний житель Дніпропетровської області, 73-річна громадянка Австралії, а також жителі Сум — 10-річна дівчинка та її мама.

Трамп скасував візит до Данії через відмову обговорювати продаж Гренландії

Президент США Дональд Трамп скасував запланований раніше візит до Данії через те, що прем’єрка цієї країни не підтримала ідею Трампа купити острів Гренландія. Про це американський лідер написав у Twitter.

«Данія — дуже особлива країна з неймовірними людьми, але, ґрунтуючись на коментарях премʼєр-міністра Метте Фредеріксен, що їй нецікаво обговорювати купівлю Гренландії, я відкладу нашу зустріч, заплановану за два тижні, до іншого разу», — йдеться в повідомленні.

Warner Bros. підтвердила плани зняти четверту «Матрицю»

Лана Вачовськи, режисерка «Матриці», взялася за продовження культової франшизи. До ролей повернуться Кіану Рівз і Керрі-Енн Мосс. Про це пише Variety.

«Ми не могли нарадуватися тому, що знову працюємо над «Матрицею» разом з Ланою. Вона — унікальний і творчий режисер, тому ми у захваті від того, що вона пише сценарій для цієї частини, продюсує її та знімає», — сказав керівник Warner Bros. Picture Group Тобі Еммеріх.

Також відомо, що співавторами сценарію стануть Олександр Гемон і Девід Мітчелл. Як зазначає Variety, виробництво четвертої частини почнеться в 2020 році. Подробиць про сюжет поки немає.