Біженці з судна Open Arms зійшли на берег італійського острова Лампедуза

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У ніч на середу, 21 серпня, 83 мігранти, які кілька тижнів перебували на борту рятувального судна Open Arms, змогли зійти на берег італійського острова Лампедуза, після того як надійшло відповідне розпорядження прокурора Сицилії. Про це пише DW.

Врятованим раніше у Середземному морі мігрантам довелося просидіти на судні 19 днів, перш ніж вони ступили на суходіл. Шість днів гуманітарне судно Open Arms простояло поблизу берегів Лампедузи. Спочатку на борту корабля перебувало 147 врятованих мігрантів. Згодом декого з них доставили на берег, зокрема й через погіршення стану здоровʼя.

Про що йдеться?

Іспанське гуманітарне судно Open Arms з іранськими та іракськими біженцями на борту від 2 серпня очікувало в Середземному морі, поки його прийме якийсь із європейських портів.

Адміністративний суд у Римі своїм рішенням у середу, 14 серпня, дозволив судну з врятованими у Середземному морі біженцями на борту увійти в територіальні води Італії. Відповідне рішення суд ухвалив за позовом організації Proactiva Open Arms. Міністр Сальвіні повідомив, що подаватиме апеляцію на рішення суду.