СБУ інсценувала вбивство матері та доньки, щоб затримати замовника та посередників

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
СБУ інсценувала вбивство матері та доньки, щоб затримати замовника та посередників

Пресслужба Служби безпеки України

Під час спецоперації у Київській області правоохоронці попередили замовне вбивство двох жінок та затримали організаторів і виконавців, які планували злочин. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Оперативники Служби безпеки України отримали інформацію, що мешканець Броварів, який є власником промислово-будівельної компанії, через посередника підшукує виконавця для здійснення вбивства. Встановлено, що зловмисник «замовив» колишню дружину та її доньку через судові спори щодо поділу майна після розлучення. Для попередження особливо тяжкого злочину оперативники СБУ вивели посередника на умовного «кілера». Для надання «доказів виконаного завдання» було проведено контроль за вчиненням злочину та здійснено імітацію вбивства громадянок», — йдеться в повідомленні.

Аби підтвердити замовнику вбивство жінок, правоохоронці зробили постановочні фото і оприлюднили інформацію про їх зникнення. Організатора та його дружину затримали за їхнім місцем проживання. Також на одній із вулиць Броварів затримали посередника, а у власному помешканні — його дружину, з якою він був у змові.

«Операція з викриття і затримання зловмисників проводилась спецпідрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області», — зазначається в повідомленні.

Раніше речниця генерального прокурора Луценка Лариса Сарган заявила, що правоохоронці розкрили вбивство матері й доньки, які два дні тому зникли дорогою з Броварів до Києва. У свою чергу, речниця СБУ Олена Гітлянська підкреслила, що це викривлена інформація.

«Поки ми з поліцією працювали, в соцмережах зʼявилась трохи викривлена інформація від тих, хто за цим лише «наглядав». Жінки з Броварів, дякувати Богу, живі і здорові!» — написала Гітлянська.