На Київщині затримали колишніх працівників МВС Грузії, двоє з них отримали від Зеленського українське громадянство

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На трасі Київ — Бориспіль правоохоронці затримали за звинуваченням у розбої трьох громадян Грузії, двоє з яких раніше були високопосадовцями Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомляє «Грузия Online».

Затримані 43-річний Міріан Гочадзе, 41-річний Тенгіз Занадзе та 33-річний Леван Хуцішвілі. Гочадзе до 2013 року був начальником загону спеціального призначення МВС і залишив Грузію після зміни влади, Занадзе також працював в органах МВС з 2004 до 2013 року, а Леван Хуцішвілі, який працював у МВС із 2006 року, був начальником одного з управлінь у прикордонній поліції. Після переїзду з Грузії всі троє брали активну участь у бойових операціях на Сході України, а в останні кілька років займалися приватним бізнесом.

28 червня Тенгізу Занадзе та Левану Хуцішвілі президент України Володимир Зеленський надав громадянство як іноземцям, які захищали територіальну цілісність держави.

У свою чергу пресслужба поліції Київщини зазначила, що троє зловмисників у масках увірвалися до одного з будинків садового кооперативу в селі Артемівка Бориспільського району. Там вони напали на господаря, його дружину та зв’язали їх. Потім нападники викрали коштовні вироби, велику суму грошей, заволоділи автомобілем Lexus і з награбованим майном поїхали у невідомому напрямку.

Поліця розпочала план «Перехоплення», внаслідок якого на трасі Київ — Бориспіль по дорозі в аеропорт з валізами, наповненими награбованими грошима та коштовностями, затримали іноземців 33, 41 та 43-річного віку. Усі троє планували цього дня відлетіти до себе на батьківщину.

«Про затримання іноземців повідомлено МЗС України та посольство Грузії. Під час проведення невідкладного обшуку за місцем тимчасового проживання працівники поліції виявили та вилучили гранати, пістолети, автомати. Вилучену зброю направлено на відповідні експертизи», — йдеться в повідомленні.