«Медиазона»: У московському СІЗО підтвердили переведення до них Клиха, Кольченка, Карпюка, Балуха та Сущенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У московському слідчому ізоляторі «Лефортово» підтвердили, що до них перевели пʼятьох українських політвʼязнів. Про це виданню «Медиазона» розповів член громадської спостережної комісії (ГСК) Євгеній Єнікеєв.

За словами правозахисника, в ізоляторі перебувають Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух та Роман Сущенко. Про це повідомив правозахисникам начальник відділу режиму та охорони Олександр Ханов, проте жодних документів члени ГСК не отримали. Видання звернуло увагу, що раніше не було відомо, що Сущенко також перебуває в «Лефортово», а його адвокат Марк Фейгін відмовлявся коментувати інформацію про місце перебування підзахисного.

«Про [Павла] Гриба вони чомусь сказали, що його немає. Вони безпосередньо за базою не перевіряли, це просто працівник [Ханов], який нас супроводжував, сказав, що цього не памʼятає, і що його, швидше за все, немає», — додав він.

На розпитування членів ГСК в черговій частині їм відповіли, що політвʼязні відмовилися з ким-небудь спілкуватися. Потім тюремники сказали, що в СІЗО сталася аварія з водопроводом та запропонували прийти в інший день, розповів Єнікеєв.